top of page

Aktivitetspåsen

Ett samarbete

Aktivitetspåsen är framtagen för att öka elevernas koncentration och motivation vid inlärning genom att bidra till ökad rörelseglädje och inspiration.

Påsen innehåller olika aktivitetsredskap och ett inspirationshäfte som enkelt kan användas både i och utanför klassrummet som en del i undervisningen och vid korta pauser.

Forskning visar att rörelse och fysisk aktivitet kan bidra till ett mer effektivt lärande, eftersom blodcirkulationen ökar och hjärnan syresätts. Studier visar tydligt att fysisk aktivitet ökar förutsättningarna för högre skolresultat och ett bättre välmående.

 

I enlighet med skolans läroplan (LGR11) bidrar AKTIVITETSPÅSEN till en varierad och balanserad sammansättning av arbetsformer samt till att eleverna utvecklar en förståelse för den egna livsstilens betydelse.  

Aktivitetspåsen bidrar till ökad rörelseglädje och inspiration!

Innehåll:

2 balansplattor
2 pilatesbollar
3 jongleringsbollar 
7 ärtpåsar
3 hopprep
1 kortlek och tärningar
3 rullar markeringstejp i olika färger 
Ett aktivitetshäfte att använda i klassrummet fyllt med inspiration, tips och övningar 

Tillsammans har Eva Krantz (Mille Concept) och Ulrika Nilsson (Aktivardag) skapat tallriken MÅLTID och AKTIVITETSPÅSEN för att bidra till en hälsosammare livsstil och ökad medvetenhet kring kosten och rörelsens betydelse.

Vi erbjuder dessutom handledning, föreläsningar och workshops till skolan för att komma igång och vidareimplementera skolans eget hälsoprojekt med fysisk aktivitet under skoldagen.

Eva Krantz 

Under mina 36 år i förskolan/skolans värld har jag arbetat med alla åldrar från förskola-gymnasiet. Min bakgrund som fritidhemsföreståndare, skolledare, idrottssamordnare och projektledare har gett mig en kompetens som jag nu vill bidra med för att nå målet ”mer fysisk aktivitet under hela skoldagen”. Jag har även under åren haft förmånen att skapa ett 80-tal olika rörelseprojekt vilket har bidragit till ett stort nätverk av samarbetspartners.  Läs mer här

Ulrika Nilsson

Arbetar som hälsostrateg och är entreprenör inom området hälsa och friskvård. Jag är utbildad idrottslärare med flera års erfarenhet och undervisning i ämnet följt av vidare studier inom området folkhälsa, nutrition, motivation och rådgivning, kognitiv pedagogik och hälsopedagogik. Jag är dessutom diplomerad avspännings- och stresspedagog.

Att förmedla och motivera till en aktiv vardag både inom skolan, privat- och i arbetslivet är det jag brinner för.

Läs mer här

Design och illustration av Martin Krantz. www.martinkrantz.com

bottom of page