top of page

Gustavsbergs Porslinsfabrik

Tack vare samarbetet med Gustavsbergs Porslinsfabrik har vi haft möjlighet att fram en svensktillverkad, handtryckt och miljövänlig tallrik som skolor nu har möjlighet att erbjuda sina elever.

Gustavsbergs porslinsfabrik stöder arbetet med att öka barns medvetenhet kring vikten av att äta varierat.

Tallriken

Klicka på bilden för förstoring

Tallriken MÅLTID representerar den klassiska tallriksmodellens tre delar: kolhydrater, protein och frukt & grönt. Uppdelning på tallriken är skapad för att tydliggöra uppläggningen av proportionerna av de olika delarna.

Tallriken ger dessutom en ökad medvetenhet kring vad och hur mycket av de olika delarna som bör läggas på tallriken. Tallriksmodellen bidrar till mindre portioner, ökat grönsaksintag och minskat matsvinn.

Att äta enligt tallriksmodellen är, enligt Livsmedelsverket, även miljösmart då det är ett sätt att öka mängden mat från växtriket och minska på animalierna.

Benporslin – tåligt och slitstarkt. Benporslin bidrar till minskad plastkonsumtion och ökad miljömedvetenhet.

Storlek – 24 cm, en mindre uppläggningsdel för mindre portioner och minskat matsvinn

Vikt – 540gr, ett lättare benporslin som uppfyller standardkrav för industrikök.

Ger ökad stabilitet och balans vid hantering i handen (i jämförelse med plast som används på många av dagens skolor).

Tryck – hållbart, uppfyller kraven för industridisk

Ett samarbete

Tillsammans har Eva Krantz (Mille Concept) och Ulrika Nilsson (Aktivardag) skapat tallriken MÅLTID och AKTIVITETSPÅSEN för att bidra till en hälsosammare livsstil och ökad medvetenhet kring kosten och rörelsens betydelse.

Vi erbjuder dessutom handledning, föreläsningar och workshops till skolan för att komma igång och vidareimplementera skolans eget hälsoprojekt med fysisk aktivitet under skoldagen.

Eva Krantz 

Under mina 36 år i förskolan/skolans värld har jag arbetat med alla åldrar från förskola-gymnasiet. Min bakgrund som fritidhemsföreståndare, skolledare, idrottssamordnare och projektledare har gett mig en kompetens som jag nu vill bidra med för att nå målet ”mer fysisk aktivitet under hela skoldagen”. Jag har även under åren haft förmånen att skapa ett 80-tal olika rörelseprojekt vilket har bidragit till ett stort nätverk av samarbetspartners.  Läs mer här

Ulrika Nilsson

Arbetar som hälsostrateg och är entreprenör inom området hälsa och friskvård. Jag är utbildad idrottslärare med flera års erfarenhet och undervisning i ämnet följt av vidare studier inom området folkhälsa, nutrition, motivation och rådgivning, kognitiv pedagogik och hälsopedagogik. Jag är dessutom diplomerad avspännings- och stresspedagog.

Att förmedla och motivera till en aktiv vardag både inom skolan, privat- och i arbetslivet är det jag brinner för. Läs mer här

Design och illustration av Martin Krantz. www.martinkrantz.com

bottom of page